Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.

От БСП не са изненадани от оставките на тримата министри и смятат, че са доста закъснели.

"Днес възлови министри от правителството на стабилността си отиват. Вицепремиер за пореден път истерично и остро реагира и възразява на премиера. По същество това се нарича правителствена криза", коментира Добрев.

БСП настоява и за оставките на министрите Цецка Цачева - заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, и Румен Порожанов - заради кризата в Странджа.

Според Кирил Добрев днешните оставки на тримата министри са "признание за провала на 10-годишната политика на рязане на ленти". По-важният въпрос според него обаче е - има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица. Докато не се отговори на този въпрос, няма да стане ясно защо има некачествени пътища и защо умират хора по тях, смята той.

На въпрос дали БСП чувства отговорност за състоянието на пътищата, Крум Зарков заяви, че това кой носи отговорност и каква е тя, трябва да кажат компетентните органи. БСП няма никакво участие, нито вина точно за този участък, заяви Георги Свиленски. Нито при стартирането, нито при пускането на този участък БСП има участие, допълни той.

Камилите се сменят, керванът си върви, и от 10 години този керван се води от един и същи човек, коментира Кирил Добрев.

"Днес е актуална темата с Лиляна Павлова, защото й търсим упорито работа", каза той и допълни, че от БСП предлагат тя да стане министър на вътрешните работи. След Бъчварова всеки един може да управлява това министерство, коментира той. По думите му политическата задача на БСП е сваляне на това управление. Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре БСП е изпълнила своята политическа задача, допълни той.

В понеделник - 3 септември, ПГ на БСП ще заседава извънредно и ще прецени дали да внесе нов вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. Крум Зарков припомни, че левицата вече внася два вота на недоверие и те, по думите му, са имали отношение с оставките на тримата министри от днес.