Искаме справедливост. Мотиви за оставката не съм писал. Съдействаме, за да може следствието да приключи. Да се раздаде справедливостта на база отговорностите. Още в неделя заявихме, че поемаме отговорност. Ние коментираме нашата отговорност и това е причината да сме пред вас. Това обяви регионалният министър Николай Нанков на пресконференция в Министерски съвет.


"Мотиви за оставките не сме писали. Ние сме разговаряли с премиера за това. Носим политическа отговорност. Ние сме лицата на министерствата и подаваме оставка. Така се прави. ГЕРБ го прави. Трима министри даваме оставка. Вероятно ще се върнем в парламента. Ще го обмислим", обяви вътрешният министър Валентин Радев.

Припомняме, че по-рано днес се разбра, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на трима министри във връзка с катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Оставките са били поискани още в неделя, 26 август. И тримата са изразили предварително съгласие да освободят постовете си и да понесат политическа отговорност. Вчера регионалният министър Николай Нанков, след разпита му в следствието заяви, че политическата отговорност не винаги се поема с оставки.