БСП регистрира кандидатите си за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София, обявиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на столичните социалисти - Калоян Паргов, заедно със заместник-председателя на СОС от БСП Милка Христова и кандидати за общински съветници, внесоха документите в общинската избирателна комисия.

В първата десетка са шест от общо седемте досегашни общински съветници от групата на БСП. Водач е Паргов, номер 2 е Христова, номер 3 - Иван Таков, Владимир Данев е номер 5, Альоша Даков е номер 8, Николай Николов - 9. Седмият досегашен общински съветник - Борис Цветков, е номер 19.

Под номер 6 в листата е бившият областен управител на София - Диана Тонова, а на първото място, определено за гражданска квота, е представителят на коалиционния партньор Комунистическа партия на България - ген. Иван Мечков, който е номер 11.

"Все по-убеден и по-сигурен съм, че най-после ще можем да поставим начало на друго, различно и далеч по-успешно за софиянци управление на града. Желая успех в кампанията на всичките ни кандидати. Мотивирани сме и вярваме, че ще спечелим надпреварата. За да променим досегашния модел на управление и да наложим нов, който е основан на професионализъм, прозрачност и с участието на гражданите", коментира Паргов след регистрацията. 

След като регистрираха листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция "БСП за България", Калоян Паргов и Милка Христова присъстваха на официалното представяне на платформата на гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова. Миналата седмица БСП единодушно подкрепи досегашния омбудсман в надпреварата за столичен градоначалник.

"Програмата на Мая Манолова за управление на София е добра основа за бъдещето. В центъра й са проблемите на хората. Тези 23 мерки, които тя представи днес, са резултат от много срещи и разговори през последните месеци", каза Паргов.

И допълни:

"Както знаете, ние, от БСП, настоявахме основните стълбове в нашата платформа да бъдат припознати и включени и в програмата за управление на кандидата ни. Това стана факт и подписахме споразумение, заедно с другите леви партии АБВ, Д-21 и социалдемократите. Общите ни приоритети са ясни, но по-важното е, че ние имаме по-добри решения на проблемите. Защото основната цел на нашата работа е да осигурим по-качествен живот за гражданите на София".