ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Това обяви на брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова по повод несъстоялото се извънредно заседание на парламента, свикано по тяхно искане.

И при двете регистрации в залата не беше събран необходимият кворум заседанието да започне.

Да имаш мнозинство, да можеш да вземеш решения, каквито искаш, и да не го направиш, показва само едно - страх /от протеста, от истината/, коментира тя. По думите й, хората днес са видели как се руши държавността и се крадат техните пари.

Бойко Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да се случи само чрез решение на парламента, посочи председателят на социалистите.

Нинова добави, че в момента сигурно никой в държавата, дори и от ГЕРБ, не знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, излишъкът, колко са кредитите, при какви условия ще се връщат.

За един месец Борисов раздаде или обеща в неясно бъдеще около два милиарда лева без план, без критерии, оценка на кого ще помогне, как ще стабилизират икономиката, отбеляза Корнелия Нинова. Той си купува лично оцеляване и печели време, смята лидерът на социалистическата партия.

Нинова каза, че ще обмислят дали да поискат ново извънредно заседание. Депутатите от левицата за пореден път настояха за оставка на правителството и провеждане на предсрочни избори.

"Искаме разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт. Днес за пореден път видяхме диктатура в държавата. Имаме икономическа и социална криза, която ще се задълбочава през есента. От около месец сме в политическа криза, а от днес - и в институционална", заяви още Нинова.