Борисов пристигна с джип, който караше лично той и не спря пред протестиращите. Младежите носеха плакати с лика на Борисов и надписи: "Той е виновен за всичко", "400 хиляди безработни заради него", "Забрани тютюнопушенето, унищожи заведенията".

Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също. Това заяви Бойко Борисов в Ловеч. Той бе в града заедно със заместник председателя на партията Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков.

Те се срещнаха с Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града. Общо 600 000 лв от държавната субсидия ПП ГЕРБ отпусна за доизграждането на Светата обител, съобщават от пресцентъра на партията. „Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм”, подчерта с благодарност Гавриил Ловчански по време на срещата.

“За радост нито от Станишев, нито от Доган, вече зависи кой ще управлява. Каквото реши българският народ – народът сваля и вдига. Обвиняваха ме, че съм диктатор – видяхте, че цялата власт дадох на хората да преценяват”, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Бившият премиер Бойко Борисов заяви още, че сигналът за покушение срещу него, чийто поръчител е Ахмед Доган, е реален, предаде БТВ. Председателят на ГЕРБ обясни, че никой не може да каже дали един сигнал е основателен или не и че в документите, цитирани от главния прокурор Сотир Цацаров, е фигурирало името на Доган.

След като Бойко Борисов влезе в двора на училището младежите скандираха "защо бягаш" и "защо го пазите, той е бивш" към полицаите, които затвориха оградата на училището. Същото училище е завършил и бившият финансов Министър Симеон Дянков.

На плакатите, с които бе посрещнат бившият вече министър-председател на държавата пише още: "Над 40% от младите хора са безработни", "Кой назначи Митко Каратиста в ЧЕЗ със заплата от 35 хиляди", "Бойко, защо избяга без да ни решиш проблемите", "Буда, къде са ни парите", "Какво стана с Мишо Бирата?".

Бойко Борисов избяга и на излизане без да спре, а хората продължаваха да скандират: "Къде бягаш, мутра такава?!", друг пък каза: "Добре, че не ни набиха все пак".