"Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд. Вариант някакъв такъв ще има!" Това заяви премиерът Бойко Борисов на финала на най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в Арена "Армеец".

Тези думи, с които Борисов предупреди партията си, бяха като заключение на речта му.

"Лъжата, нали си я спомняте, пак същите кандидати са там, когато отидоха и казаха, че в Костинброд се правят фалшиви бюлетини, че има автобуси с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история, 100% лъжа, измама! Това се готвят да направят четвъртък или петък! Там ще гледат да ни ударят с някаква лъжа, да няма време да реагираме. Но пораженията ще ги има, затова искам да сте максимално концентрирани за тогава", каза премиерът.

Борисов визира аферата Костинброд, която стана в деня за размисъл на предсрочните парламентарни избори преди пет години, когато се хванаха приготвени за транспортиране фалшиви бюлетини.

"Видяха, че изядохме шамарите, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши", каза още Борисов.

Той предположи, че активното мероприятие може да бъде и в деня за размисъл за да не може да се реагира. Борисов не обясни каква заплаха има предвид конкретно, но призова партийният актив да е готов за отпора и да помолят хората да се върнат в неделя да гласуват, защото за "нещастие" времето в дългия предизборен уикенд ще бъде хубаво.

"Молете ги да ни подкрепят, да ни простят, защото е важно за нас, и за Европа е важно да победим. Мислех да ви се карам, ама няма, защото като ви се скарам, и вие оставяте впечатлението, че като са ни ударили, сме станали слаби. Ние сме като Кобрата - удрят ни, падаме и продължаваме", каза Борисов.

Преди това лидерът на ГЕРБ говори за пътища, метро, магистрали, обходи и заводи, които ГЕРБ са открили в последните дни. Той обясни, че не седалките се правят в автомобилните заводи, а камери, кабели, високотехнологични части за колите на редица марки. 

Лидерът на ГЕРБ отправи няколко заръки към кандидата на Европейската народна партия (ЕНП) за шеф на Еврокомисията Манфред Вебер, който присъства в залата.

"Кохезионната политика да не се пипа, това е единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани. Транспортните коридори 4,8 и 10 са жизненоважни. Ние сме обещали на българите "Хемус" и пътя Ботевград- Мездра и от Враца към Монтана", започна Борисов. Втората заръка беше за приемането на България в Шенген. Третата е Европа да не спира "Южен поток", за да не изчезне България от газовата карта. И четвъртата повеля към Вебер е да не пипат субсидиите за селското стопанство.

На партийния форум на ГЕРБ в зала "Арена Амрмеец" участваха над 14 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ от всички областни структури на партията в цялата страна, ръководството на ГЕРБ, народни представители, министри, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети, както и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС.