По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов медицински екип на Университетска болница "Лозенец" (Правителствена - б.р.) извършва през последната седмица постоянно наблюдение на здравословното състояние на обявилия гладна стачка Николай Колев-Босия и ежедневно поддържа на място лекарски екип и линейка, съобщиха от здравното заведение.

Днес на Колев бе направен обстоен медицински преглед и бяха извършени изследвания на всички органи и системи в организма. Резултатите от изследванията показаха задоволително за възрастта му здравословно състояние, което не налага наблюдение в болница. По време на престоя в болницата му бяха влети водно-солеви разтвори, се казва още в съобщението.

От лечебното заведение призоваха да не се спекулира със здравословното състояние на Колев.

Преди дни бившият служебен премиер Ренета Инджова, която даде пресконференция с него, заяви, че пулсът му вече е над 100, а кръвното под 80 на 40.

Босия гладува вече над 40 дни срещу корупцията в управлението. Той започна гладната стачка на 13 юни като протест срещу корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и за разпускане на настоящия парламент.

.