Николай Колев-Босия обяви, че я прекратява гладната си стачка. Това става след 81 дни от старта й. Босия спира да гладува, след като по-рано днес стана ясно, че премиерът Борисов иска оставките на тримата министри - Радев, Нанков и Московски, след тежката катастрофа край Своге. Оставките са факт.На 12 юни Босия обяви началото на гладната си стачка с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта и разпускане на Народното събрание. Мотивите за протеста на Босия - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки. Ето какво сподели той пред Dir.bg.

 

- Г-н Колев, министърът на транспорта Ивайло Московски подаде оставка, след като тя му бе поискана от премиера Бойко Борисов. Оставката идва заради катастрофата край Своге, а не по вашето искане. След като е факт, спирате ли гладната си стачка?

- Да, все пак министър Московски даде оставка. Преди минути изпих първият си чай с мед.

- Започвате да се захранвате...

- Да. Малко по-малко, започвам. За днес си взех дозата. Както знаете, аз имам много голям опит в гладуването. Това не е първата ми гладна стачка. Надали в България има човек, който има по-голям опит в изпълнението на гладна стачка в името на кауза.

- Стачката е прекратена?

- Да, разбира се. Изпълнено ми е условието.

- Вашите претенции към работата на парламента остават ли?

- Да. Остават. Ще работя този парламент да се разпусне. Изготвил съм си стратегия.