Николай Колев-Босия, който предприе гладна стачка заради корупция при шофьорските изпити, се оказа с отнета шофьорска книжка. Отнети са му всичките 39 контролни точки. Причината да му я вземе КАТ са куп нарушения на пътя.

Това стана ясно от думите на гл. инспектор Янко Янев от ГД "Национална полиция" на заседание на Временната комисия, която разследва сигналите на Николай Колев-Босия .

Първото е регистрирано още на 19.09.2004 г. в Айтос, стана ясно от изнесена информация на Главна дирекция "Национална полиция" пред депутатите от временната комисия, създадена за проверка на твърденията му за търговия с книжки.

Нарушенията на Босия са за превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил. Заради всичко това през 2017 г. Босия е с отнета книжка. Към момента контролните точки не са му възстановени.

Придружителите на Босия протестираха, че се устройвал трибунал срещу него и че нарушенията му на пътя не били предмет на комисията.

"Какво отношение има моята книжка, след като не съм извършил нарушения? Навсякъде ми искаха пари", пробва да се оправдае той по адрес на катаджиите, които са го спирали.

Припомняме, че Николай Колев-Босия прекрати гладната стачка, след като Ивайло Московски подаде оставка като транспортен министър, което бе и едно от исканията му.