Николай Колев - Босия присъства днес на първото заседание на Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство, но напусна заседанието преди края му. Причина това да се случи бе несъгласието му с предложението на председателя на комисията Станислав Иванов депутатите да се запознаят с исканията му в рамките на една седмица и след това комисията отново да се събере, съобщи БТА.

Колев искаше комисията да се произнесе в рамките на 24 часа и настояваше за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Босия заяви също така, че предоставените от него факти "не подлежат на дебати и не трябва да бъдат тълкувани, а взети под внимание в рамките на 24 часа".

Станислав Иванов апелира към сподвижниците на Босия да го убедят да прекрати гладната си стачка, защото комисията ще излезе с аргументиран доклад, на база на фактите, предоставени от институциите, власти и физически лица.

От Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" бяха категорични, че агенцията няма правомощия за разследване на корупционни практики, но всеки сигнал се разглежда и предава на компетентните органи, съобщи БТА. Подчертано бе също, че ИААА непрекъснато усъвършенства системата си за провеждане на шофьорските изпити.

Представители на браншовите организации на превозвачите, присъстващи на заседанието на комисията, също призоваха Николай Колев - Босия да прекрати гладната си стачка.

На 12 юни Босия обяви, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа.