Премиерът Бойко Борисов инспектира началото на строителните работи по изграждането на обходния път на град Поморие. Участъкът е част от първокласния път Слънчев бряг - Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета. Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.

"Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ "Тракия" директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам", каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона. Въобще няма да се налага да ходим на кръговото в Бургас така, че огромния трафик да върви".

Проект за четирилентов път съществува от 40 години. Заради внесени жалби на земеделски производители обаче, реализацията му закъснява вече 4 десетилетия.

Снимка: МС

Иван Алексиев, кмет на Поморие заяви: "Трафикът от най-натовареното летище по нашето Черноморие летище "Бургас" до най-големия ни курортен комплекс "Слънчев бряг" ще се облекчи страшно много, което пък ще допринесе за развитието на целия регион".

Новият обходен маршрут ще бъде снабден с еластична ограда и шумоизолиращи стени. За строителната техника е осигурено алтернативно трасе, с цел улесняване трафика през летния сезон.

Първокласният път Слънчев бряг - Бургас е от изключително значение за Бургаския регион. Трафикът по него е интензивен целогодишно и с построяването на обходния път транзитното движение ще се изнесе извън град Поморие, ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

Снимка: МС

Снимка: МС

Снимка: МС