След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, но само Господ разполага. Това заяви в интервю за Дир.бг премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос къде се виждате след пет години.

Министър-председателят отрече да има претенции към поста президент. Планът му е да си изкара мандата.

" Да си изкарам мандата. Ако питате директно президентската институция никога не ме е интересувала", каза премиерът. Министър председателят поясни, че с Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има прекрасен диалог.

Най-важният му урок от опита му до тук в политиката вече 17 години е да си мериш приказките.

Запитан дали са изпушили лулата на мира с президента Румен Радев, Борисов заяви, че на заседанието на КСНС е казал на президента очи в очи каквото има. "Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията".

Премиерът определи разиграло се около сделката с ЧЕЗ като един голям балон. Според него БСП хейтят всичко, което правят управляващите. Но както и да е това е тяхна работа.

По случая "Скрипал" стана ясно, че никой не е имал нищо против българската позиция. "За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", каза Борисов. Той подчерта, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО, държи канала на комуникация с Реджеп Таип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър, работен, изпълнен с доверие контакт.

"Той знае, че първо гледам България, второ ЕС и тогава всичко, което можем да направим с Русия го правим", каза Борисов.

Той коментира още случаят с кмета на "Младост", какво му е отношението към парите, какво е научил от Тодор Живков и царя, съветва ли го някой при вземането на трудните решения.

Очаквайте видео интервюто с премиера Борисов на 24 април, вторник. То ще бъде излъчено и публикувано в новата ни рубрика "Събития и личности, които промениха България в последните 20", която откриваме по случай 20-годишнината на Дир.бг.