Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия /комисия по превенция и противодействие на корупцията/ в Народното събрание на Сотир Цацаров и ДАНС, смята Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ отговори на журналистически въпроси при посещението си в село Грашево, община Велинград, излъчвано на фейсбук страницата му. Той поясни, че депутатите трябва да изслушат ДАНС за обвиненията към председателя на КПКОНПИ.

Вчера Сотир Цацаров обяви, че има намерение да се оттегли от поста от 1 март. Днес стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, че му е отнет достъпът до класифицирана информация и срещу него тече проверка на ДАНС.

От друга страна, пошегува се Борисов, с оставката на председателя на КПКОНПИ ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото комисията проверява само тях. Няма нито едно проверявано кметство на ДПС, на БСП, на "Има такъв народ" /Благоевград/, отбеляза той.

Във връзка с призива от парламентарната трибуна за оставка на главния прокурор Иван Гешев днес от името на четирите управляващи партии, Борисов посочи, че иска да види какви закони ще бъдат предложени от сегашните управляващи.

Засега няма законодателна инициатива нито на Министерския съвет, нито на Народното събрание, обясни той. И добави - да внесат закони и да видим как те ще предпазват от назначаването на "свои хора". Стига вече с това слагане на "свои хора", настоя Борисов.

От вчерашните мерки на правителството за справяне с пандемията не виждам да сме в енергийна криза, като цяло приеха нашите мерки, но не казват как ще ги финансират, коментира още Бойко Борисов.

За един месец направиха всички наши грешки и ги надградиха, смята още той.