В момента мафията иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е на улиците и иска оставка, казва премиерът Бойко Борисов по време на посещение на възстановителен център за деца близо до село Опицвет, община Костинброд, Софийска област.

Посещението на премиера беше излъчвано на страницата на Борисов във Фейсбук.

"Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания край Костинброд е прекрасен. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат, а и нищо не могат да покажат. Хиляди хора ни пишат - не ни предавайте, не ни оставяйте на тези. Видяхте колко са арогантни и колко са злобни", коментира Борисов ситуацията в страната пред своите домакини по време на посещението на комплекса.

Според разчетите, комплексът има капацитет от 40 души. Персоналът ще е от 23 човека. Стана ясно, че футболистът Стилиян Петров е помогнал за създаването на Спортния център със 10 000 паунда. Другата част от центъра е със средства по Програмата за развитие на селските райони и дарения. В центъра има параклис и басейн, който зимно време може да бъде трансформиран в закрит през зимния сезон. Къщите в комплекса са с 1, 2 или 3 спални в зависимост от големината на семейството, което ще бъде настанено в тях.

"Стилиян, освен много добър футболист, е и много добър човек. Има сърце. Хубаво е, че е направил това и е помогнал", отбеляза премиерът.

Той инспектира и строителството на магистрала "Европа". По думите му до средата на ноември ще бъде пусната една отсечка от магистралата. Той препоръча на хората в района още сега да поискат обходи на магистралата, защото е по-трудно да се правят след като пътят е пуснат.