Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат опонентите ни. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов след среща с представители на ПП "Никола Петков" и подписаното споразумение за подкрепа.  Документът бе подписан в централата на ПП ГЕРБ.

"С колегите от ПП "Никола Петков" ни е най-лесно, защото и дядо ми е бил николапетковист", коментира Борисов. 

Според премиера, опонентите им зле прикривали целите си, но те били много видни. "Техните брутални действия станаха публично известни", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Мисля, че и ГЕРБ сме узрели на базата на сътрудничество с по-малки партии да направим и добри кметски избори", заяви Борисов. Той съобщи, че с ПП "Никола Петков" са водени разговори как да бъде отразена гибелта на Никола Петков.

В изявление заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов припомни, че преди две седмици ГЕРБ подписа споразумение със СДС. "Една седмица по-късно с ПП "Обединени земеделци", провокирани от писмото от председателя на ЕНП Жозеф Дол направихме всичко възможно да влезем в диалог с всички формации, част от ЕНП. Искаме да благодарим на ПП "Никола Петков", които също се обадиха за подкрепа.

"Предстои подписване на споразумения с "Гергьовден", със Съюза на репресираните от комунизма и с Български демократичен форум", каза още Цветан Цветанов.

 

Ще работим за победа и ще мобилизираме всички наши структури. Знаете, че това е най-балансираната листа с хората, които защитават нашите интереси в Европейския парламент, коментира след подписването и председателят на партия "Никола Петков" Венцислав Върбанов.

Борисов от своя страна поздрави и лидера на земеделците Венцислав Върбанов по повод рождения му ден днес и му пожела да "изкара колкото Конституцията".