Борислава Танева напусна официално Министерството на културата, след като по-рано тя самата поиска да бъде освободена от поста на заместник-министър, съобщават от МК.

"Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев Борислава Танева е освободена от длъжността заместник-министър на културата. Тя напуска поста по собствено желание", гласи официалната информация, публикувана от министерството.

Преди няколко дни Танева съобщи в профила си в социалната мрежа, че подава своята оставка.

"За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в Министерство на културата. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като заместник-министър", написа тя във Facebook.

"Знаете, станах баба два пъти през миналата година. Не искам повече да се лишавам от несравнимите с нищо усещания за покой и хармония от пребиваването в съвършения детски свят. Тези мигове са благословени и отлитат безвъзвратно бързо...", допълва вече бившият заместник-министър на културата.