Голяма част от гласоподавателите не обръщат внимание на предизборните програми на партиите, защото партиите след това не си спазват думата. Политическата класа доведе хората до тотално нежелание да обръщат внимание на това какво правят властимащите. Остава въпросът дали това поведение на партиите е целенасочено, за да бъдат отвратени хората и те да не гласуват. Така пред урните отиват само твърдите партийни активи, които гласуват фенски и определят управлението и бъдещето на страната. Докато няма отговорност за изречени лъжи и празни обещания по време на предизборните кампании, промяна в активността на хората по време на избори не можем да очакваме, каза комуникационния експерт Любомир Аламанов.

Според Аламанов вече не ставаме свидетели на лидерски дебати, защото това е загинал комуникационен инструмент. Причината за това е появата на концепцията за "Спасителя", който се спуска, побеждава и ръководи мъдро. В очите на хората "Спасителя" само с появата си решава всички проблеми и се грижи за народа. Аламанов твърди, че много хора не си дават сметка, че тази концепция води до появата на диктатор. "Спасителя" не дебатира, не търпи критики или друго мнение. Той дори спасява и своите конкуренти, защото е благосклонен. Ето защо "Спасителя" не разговаря с обикновени хора, какво остава пък те да му задават и въпроси, обясни комуникационния експерт Любомир Аламанов.

  • Имаме ли граждански инстинкт, за да не допускаме "Спасители"?
  • Стана ли ясно какви решения ни чакат след изборите?
  • Каква държава искаме да бъдем?

Отговорите на Любомир Аламанов, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Любомир Аламанов е комуникационен експерт, управляващ партньор в агенцията за класически и иновативни комуникационни услуги SiteMedia Consultancy. Носител е на Honorable Mention за CEO of the Year 2019 на престижните PR Platinum Awards 2019.


 

Довечера "Директно в новините" със Стефан Кунчев:

  • Кой печели изборите?
  • Колко партии влизат в 48-ото Народно събрание?
  • Какви са шансовете за редовно правителство?

Точно в 19.55 часа в студиото влиза Васил Тончев, социолог от "Сова Харис". Говорим за избраните.