"Българските патриоти" - ВМРО, Воля и НФСБ се обърнаха до президента Румен Радев, служебния премиер Стефан Янев и служебния министър Бойко Рашков с писмо, в което настояват служебния кабинет и МВР да си свършат работата, която приоритетно е провеждането на честни избори, а не репресия на политически опоненти. Поводът е, че клубове на патриотите в Севлиево и с. Богатово са били претърсвани, полицията е прибрала подписката за забрана на ДПС, а хората, които са се подписвали в нея, са били привиквани и заплашвани.

Ето и пълния текст на писмото: 

"До президента на Република България Румен Радев

До министър-председателя на служебното правителство Стефан Янев

До служебния министър на вътрешните работи МВР Бойко Рашков

Ние от Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ сме притеснени от действията на полицията в последния месец и половина на територията на Габровска област. Под претекст, че са подадени сигнали на граждани органите на реда извършват акции, които меко казано граничат с дейността на народната милиция след 9 септември 1944 г., а именно разпити на членове на ВМРО, проверка на клубни помещения и обиски без да има разрешения за подобни действия. Последният случай е свързан с подписката, която Българските патриоти събират за забрана на политическата дейност на ДПС в България. Полицията е предприела действия срещу наши членове и симпатизанти, които събират подписи за забрана на ДПС в Севлиево и с. Богатово. Органите на реда са си позволили да изземат събраните подписи на български граждани, които подкрепят инициативата на Българските патриоти. Впоследствие са разпитвали граждани, подписали се в подписката. Хората са били питани защо участват в нея. Стигнало се е дотам, че на наши членове са връчени предупредителни протоколи, с които са уведомени да не събират подписи в националната ни кампания за забрана на ДПС.

През XXI век, в демократична България, са недопустими подобни практики за оказване на натиск върху инициативи на политически партии и коалиции и настояваме да се извърши проверка на действията на МВР и да се прекрати тормоза над политическите формации.

По наша информация подобни сигнали срещу наши инициативи се подават от активисти на ДПС. За нас, Българските патриоти, остава изводът, че над ДПС на предстоящите избори има политически чадър от настоящия служебен кабинет и МВР.

На територията на цяла България граждани ни информират, че тартори на ДПС по махали и гета вършат нередности, свързани с порочни практики в изборния процес, но техните действия не се проверяват и са оставяни под строй да водят избиратели в изборния ден.

Служебният кабинет заяви, че ще прекрати всички практики за купуване на гласове от политически партии, но явно за порочните практики на ДПС не се вземат никакви мерки.

Ще наблюдаваме изборните резултати на ДПС в страната и най-вече за нас ще бъде ясно дали служебното правителство и МВР са спрели купуването на гласове в полза на определена партия в следните избирателни райони - Видин, Монтана, Враца, Софийска област, Перник и Кюстендил. На всички ни е известно, че в тези области са много малко хората, които подкрепят ДПС по идейни подбуди. И ако изборните резултати покажат хиляди гласове за тази партия в тези райони, то ще е ясно, че служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, и МВР, оглавявано от Бойко Рашков, са опънали политически чадър над тази партия.

Ако не неутрализирате порочните практики на ДПС по време на изборите, ще обслужите чужди национални интереси - на Р Турция и режима на Ердоган. Това ще бъде пряка намеса във вътрешните работи на Република България и ще накърни националните ни интереси".

Писмото е подписано от съпредседатели на предизборния щаб на КП "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ": Юлиан Ангелов, Пламен Христов, Борис Ячев.

Агитационен материал на ПП Българските патриоти

Купуването и продаването на гласове е престъпление!