Фараж каза, че ако британското правителство не предприеме действия в тази насока, го очаква поражение на европейските избори догодина, което ще предизвика "земетресение" в Уестминстър, предаде БТА.

От няколко месеца във Великобритания има негативна кампания срещу българите и румънците, за които се твърди, че ще залеят трудовия пазар от 1 януари 2014 г., когато падат ограниченията за работа в ЕС.
Фараж е известен главно с антиимигрантските си изявления и призивите Великобритания да ограничи достъпа на българи и румънци.

По думите на Фараж имиграцията на източноевропейци ще бъде главна тема на предизборната кампания.

"Ако коалицията иска да спаси кожата си на изборите, тя трябва преди 1 януари да каже на Брюксел, че няма да отворим безусловно вратата си за българите и румънците. Това е моето предизвикателство към тях", заяви той на конференция на своята партия в Лондон.

По думите му Великобритания е залята от "вълна от румънска престъпност" заради слабия граничен контрол, и предупреди, че положението може да стане по-лошо, когато догодина румънците и българите получат автоматично право да влизат в страната.

"Не бива радушно да посрещаме чуждестранни престъпни банди и трябва да депортираме тези, които извършват нарушения. Чувате ли, господа Камерън, Клег и Милибанд?", обърна се Фараж към лидерите на трите основни британски партии - Консервативната, Либералните демократи и Лейбъристката.

Според него призивът на БПН за излизане на Великобритания от Европейския съюз ще превърне партията във водеща сила на изборите за Европейския парламент през 2014 г.

Неотдавнашни социологически проучвания поставят БПН пред Либералните демократи с около 12 пункта, посочва "Стандард".