Евентуален трети мандат ще бъде връчен от президента на Движението за права и свободи, смята съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Ако има трети мандат, ще отиде в ДПС. И ще се повтори правителството "Беров", предрече Атанасов по Нова телевизия.

ДПС имаха сериозно участие в кадруването на проектокабинета на проф. Габровски", обвини той ГЕРБ.

"В гласуването за проф. Габровски се видя, че дългогодишно скриваните партньори ГЕРБ и ДПС, този път бяха заедно", установи Атанасов.

Той смята, че едва ли ДПС ще покани ДБ в кабинет със свой мандат.

Ако правителство на ДПС ще бъде съставено без нас, не съм сигурен, че движението иска да управлява с ДБ.

Атанасов призна, че е било тактическа грешка от страна на "Продължаваме промяната" да откажат да преговарят с ГЕРБ. 

Що се отнася до втория мандат, той заяви, че шансовете не са много добри, но трябва да се опита. 

"Има излъчен кандидат за премиер. Днес има среща в Парламента, ще чуем как ще бъдат събрани останалите гласове", коментира съпредседателят на ДБ.

"Разчитам на г-н Денков, той е един умен човек, мек и диалогичен. Разчитам, че той има план. България,за да се движи напред, трябва да се движи от реформаторските сили, а не от реставраторските", заяви той.

По повод отхвърлянето на ветото на президента върху хартиената бюлетина, Атанасов обвини, че все едно някой прави подготовка за подмяна на изборите.

"Около 80% от българите искат стабилност и предотвратяване на политическата криза, а не избори. Политиците трябва да пренебрегнем някои неща, за да може да се създаде стабилно правителство. В политиката има принцип - подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси. Ще обсъдим с колегите съвместно как да се подходи спрямо останалите политически сили", каза още той.