Единият от двамата лидери на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира изказването на президента от Молдова, че в парламента трябва да се коват не интриги, а закони.

Доколкото разбрах от думите на президента, в Народното събрание трябва да се коват закони, а не интриги. Аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета. Ние с удоволствие ще се погрижим за сигурността на българските фирми и граждани следващата година", отвърна Василев в кулоарите на парламента.

Асен Василев призна, че не знае какво е имал предвид Румен Радев под визирането на "интриги" в НС.

"Нямам никаква представа за такива кухненски неща и не това е най-важното за българските граждани. Те се интересуват да се внесе бюджет, който ние да разгледаме, там да се направят всичките социални плащания, да се подсигури, че цената на електроенергията ще остане на 250 лв. на мегаватчас. Всичко това е най-важното, за което трябва да се концентрираме. Всичко останало е абсолютно маловажно", добави бившият финансов министър.

Само преди ден именно от ПП намесиха президентството и служебен министър в провала на избор на председател на комисията за младежта, децата и спорта, след като Радостин Василев не беше избран. 

В отговор на журналистите в НС дали не е това въпросната "интрига", Василев упрекна Движението за права и свободи, че те са били тези, които са подели сюжета "с това, че ДПС изведнъж силно се заинтересува от комисията по спорта". Вчера бившият спортен министър, сега депутат от ПП - Радостин Василев, намекна, че от президентството се обаждали да попречат на кандидатурата му за шеф на спортната комисия.

"Трябва да питате г-н президента дали се е обаждал на някого", добави Василев.