Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева изпрати официален коментар до медиите заради скандала в пленарната зала, след като "Продължаваме промяната" обвиниха ДПС и ГЕРБ, че някой им се е обадил да отхвърлят кандидата за председател на спортната комисия Радостин Василев заради сигнала му за конфликт на интереси срещу Лечева.

В кулоарите на Народното събрание самият Василев заяви пред журналисти, че в сряда сутринта, преди начало на заседанието, е бил поканен на разговор от едно от основните лица на ДПС и е бил помолен да се откаже от председателството на спортната комисия. 

"В един много добър тон ми беше казано, че за мен е най-добре да не съм председател на тази комисия. Веднага попитах каква е причината, при положение, че снощи комисията е била предоставена от ДПС на ПП и те вземат Комисията по екология, защо се налага аз да не председателствам тази комисия. Беше ми казано, че е имало обаждане от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това нещо и не е удачно в момента да се влиза в конфликт там, а и на мен такава война не ми трябвала", заяви бившият спортен министър, който премина от ИТН в ПП.

Весела Лечева обаче е категорична, че предшественикът й на поста отново забърква името й в някакви негови кариеристични амбиции.

"Разбрах от изявлението му, че съм се била обаждала, за да осуетя неговото избиране за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Това не е истина. Очевидно ме надценява, като внушава, че с мое обаждане мога да предреша решение на българския парламент", казва спортният министър.

По думите й, второто внушение на Василев е, че не е искала той да е председател на спортната комисия в парламента, защото ПП „Продължаваме промяната“ са подали сигнал срещу нея в КПКОНПИ.

"Очевидно подценяват КПКОНПИ, ако си мислят, че те определят дейността си съобразно поста на някого. Категорично заявявам, че не съм се обаждала на никого от Народното събрание и не ме е страх от проверка на КПКОНПИ. Всичко останало са лъжи и манипулации с името ми", завършва Весела Лечева.