Протестиращите срещу високите сметки и монополите блокираха Орлов мост в столицата, предаде „Фокус”. Няколко протестиращи се качиха между двата орела и опънаха плакат с надпис „Да живей свободна България”. Те скандираха „Българи юнаци”, „Всеки ден ще е така до победата”, развяваха български знамена и свириха със свирки.

Протестиращ с черна маска запали европейското знаме на Орлов мост. Един от протестиращите призова на високоговорител присъстващите да благодарят на всички, които са се включили в протеста и да приканят гражданите да се включат на следващия ден в 18.00 часа като покажат, че протестът може да е мирен.

Протестиращите спонтанно стигнаха до сградата на ЧЕЗ, където имаше полицейски кордон. Жандармерията отправи по мегафон призив към протестиращите, събрали се до централата на ЧЕЗ на ул. "Раковски". Това предизвика освиркванията на недоволните граждани. Хората скандираха „Върнете ни парите” и „Долу ЧЕЗ”. Преди да стигнат сградата на ЧЕЗ, протестиращите минаха покрай централата на СДС с мощни освирквания, а един от прозорците на сградата на политическата партия беше счупен от хвърлена по него бутилка.
Шествието в столицата мина покрай ЦУМ и продължи по бул. „Дондуков”, като стигна отново до парламента. Имаше засилено полицейско присъствие и около Президентството.

По-рано шествието отиде до Народното събрание, където в градинката до парламента се намираха протестиращите в защита на Бойко Борисов. Двете групи си размениха обидни думи. Полицейското присъствие бе засилено.

Призиви за промяна на политическата система

Един от активните протестиращи, Янаки Ганчев, съобщи пред събралите се, цитиран от БГНЕС, че в събота ще се проведе събрание на организаторите на протестите във всички градове в страната, на което най-точно да бъдат формулирани исканията на протестиращите.
Заговори се политическо представителство на протестиращите.

Една от основните обединяващи тези е, че има нужда от значителни промени в Конституцията, както и подмяна на проваления партиен модел на управление.
Свикване на Велико народно събрание, което да приеме промените в Конституцията.
Настоява се за поне 50% участие на граждани във всички нива на властта.
Настоява се за по-малък брой депутати и за възможност за отзоваването им. 

Ако партиите се обявят против участието на гражданите, то значи те нямат място в България, категорични са някои от лидерите на протеста.

Призиви за мирни протести

От СДВР призоваха столичани да изразят позицията си по мирен начин. Полицията призовава гражданите да се разграничат от проявите на вандализъм.
За мирен протест призова и президентът Росен Плевнелиев:

"С действията си днес ще покажем на цял свят нивото на демократичното си развитие. Кризисните ситуации не са нещо непознато в съвременната ни история. Най-важното в настоящия момент е да подходим със спокойствие и разум - и политиците, и гражданите, всички, и така да запазим и да защитим основите на правовия ред в България."