На една от снимките се вижда как Путин язди кон, облечен само със зелени спортни панталони. Ясно се открояват мускулестите гърди и ръце на руския премиер. На друга снимка Путин демонстрира блестящ стил на плувец, на трета - как храни коня си след езда. Новите снимки на Путин са истинско предизвикателство към останалите лидери, отбелязва "Таймс", цитиран от БТА. Вестникът припомня, че още по време на президентството на Путин Кремъл нарочно акцентираше на спортния му дух и силно тяло, като символ на възраждането на руската власт в контраст с епохата на неговия подпийнал и болнав предшественик Борис Елцин. Новата фотосесия на Путин вероятно цели и да напомне, че той е в отлична форма вече цяло десетилетие, след като влезе във властта като премиер през август 1999 г. Подтекстът явно е, че Путин е във форма да се бори за президентския пост през 2012 г., ако реши да го направи, смята изданието.
Снимките на Путин по време на кратката му ваканция в Сибир са направени броени дни след поредния му подвиг - спускането му с батискаф на дъното на езерото Байкал.
Сред другите подвизи на руския премиер, документирани от журналистическите камери, са срещата му с белия кит Даша в руски изследователски център. Тогава Путин постави на Даша датчик за проследяване на движението му.
По време на визитата на американския президент Барак Обама в Москва миналия месец Путин отново привлече вниманието на журналистите, като посети рокерския клуб "Нощните вълци", облечен в черно кожено яке.
В миналото Путин бе сниман как пилотира изтребител и как застрелва тигър по време на лов. За първи път снимка, на която е гол до кръста, се появи през 2007 г. Тогава бе заснет как лови риба и язди кон в Тува в компанията на принца на Монако Албер Втори, който му бе на гости. Един руски таблоид тогава дори публикува увеличената снимка на мускулестата му гръд под заглавие: "Бъди като Путин!", последвана от кадри, представящи упражнения за добра физическа форма, припомня "Таймс".

Вижте още снимки