Само през месец октомври заснетите скоростни нарушения на ремонтирания път Пловдив - Пазарджик са повече от 1 100, съобщиха от ОД на МВР Пловдив.

От Пътната полиция посочват, че ще бъдат безкомпромисни към водачите, които се опитват да превърнат ремонтирания участък на Пазарджишко шосе в скоростна отсечка.

"Добрата инфраструктура предразполага към почти двойно превишение на максимално допустимата скорост в участъка, като са заснети нарушители със скорост от 136 км/ч.", коментира началникът на Охранителна полиция- ком. Виктор Празов.

От полицията припомнят, че контрол в участъците с концентрация на ПТП се извършва с всички налични технически средства. Използването на нови мобилни устройства за установяване на нарушенията на скоростта- т.нар. триноги, гарантира този контрол в 24 часов режим на работа. Бързата обработка на заснетите нарушения води до навременното установяване на извършителите им и поемане на съответната законова отговорност от тяхна страна.

ОДМВР Пловдив призовава да пазим човешкия живот, да бъдем дисциплинирани на пътя, да не бъдем самонадеяни и да покажем съпричастност като участници в движението.