13-годишното момиче смайва жителите и гостите на града под тепетата с уникалните си изпълнения. Тя се казва Мелек Ерен и е най-младият участник в спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”.

Преди дни, на качване в автобуса, прибирайки се от училище,  момичето било помолено да изпее нещо. Необичайната молба отправили шофьорът и кондукторката. Жената споделила, че обича родопските песни. Затова Мелек изпълнила „Горице, ситна зелена".Видеото, наречено от авторите „Най-уникалната пътничка”, събира стотици хиляди лайкове и споделяния.

Мелек Ерен пее от 4-годишна възраст. Учи в СУ „Любен Каравелов” с профил „Народно пеене”  и е възпитаник на фолклорната формация „Куклици” към Общински детски комплекс - Пловдив. Зад гърба си вече има повече от 30 отличия от различни конкурси.

През септември миналата година ръководителят на "Българе" Христо Димитров я  включи за първи път наравно с професионалните изпълнители в спектакъла на трупата  "Осмото чудо" в Античния театър през септември миналата година. А преди дни предизвика бурните аплодисменти на публиката и в зала 1 на НДК.

Мечтата на Мелек е един ден да достигне Валя Балканска.

Кондуктор ”акробат” в градския транспорт на Пловдив (видео) >>