Изготвени са обявления за първите шест от общо над 50 имота в обхвата от бул. "Дунав" до землищната граница с община Марица, в които е определена площта, подлежаща на отчуждаване, както и равностойното парично обезщетение, съобщиха от общинския пресцентър.

Изграждането на "Голямоконарско шосе" е един от приоритетите на община Пловдив. "Това е проект, насочен към икономическото развитие на региона, чиято реализация е от голямо значение. Именно тук са съсредоточени много индустриални предприятия. Пътят е и входна артерия към Пловдив от магистрала "Тракия", е подчертал кметът Иван Тотев.

Според него с реализирането на обекта ще се даде нов тласък на бизнеса в Северната индустриална зона, ще се подобри и оптимизира организацията на движението, ще се подобри безопасността и мобилността на населението, като се даде приоритет на градския транспорт, велосипедни и пешеходни алеи.

В бюджета на община Пловдив за тази година са заделени близо три милиона лева за отчуждаване.

Освен по "Голямоконарско шосе" се планират и такива процедури по булевард "Васил Априлов", булевард "Северен" и "Модър - Царевец", уточняват от общинския пресцентър.