В интервю за "Фокус" той обяснява, че има много българи, които живеят в чужбина. Те можело да бъдат върнати не само като ги призоваваме с кухи фрази „върнете се”, а била нужна политика.

"Има райони в България, които се обезлюдяват. Защо да не се помисли да дадем на тези хора земя?”
, заяви Ангелов.

Той добавя, че сега идват "някакви бежанци" и отново се повдига въпросът за Странджа и Сакар* - "трябвало да се даде на тях, защото там било безлюдно, а те били трудолюбиви хора".

Депутатът обаче казва, че това са граждани на Сирия и "някъде другаде" и не трябва такива неща въобще да се допускат да се говорят.

Той предлага законодателни промени за проблема с обезлюдяването на райони и тяхното заселване отново с хора.

„Може да се вземе пример от Гърция, където е подготвен доклад, и когато се върнат хората, им се дава земя. Специално за обезлюдените райони Странджа и Сакар има програма на Министерски съвет от 70-те години, където е записано, че ако се върнат и заселят в такива райони млади семейства, ще има бъде дадена земя", дава идея Ангелов.

По думите му това не е нещо, което е лоша комунистическа практика и признава, че "много лесно зачеркнахме всичко, а не може така".

Депутатът добавя, че когато отричаш една ценностна система, която е налагана с години, а не предложиш, нещо, което я замества, това отваря вакуум и този вакуум не е нищо добро.

*Странджа Сакар

През 1982 г. по поръчение на ЦК на БКП Министерският съвет приема прословутото 22-о постановление, с което дава стимули на желаещите да се заселят в изостаналите райони на България. Акцентът е върху Странджа и Сакар, които са най-обезлюдени, припомня "Тема".

Стотици семейства подписват договори и тръгват към "Републиката на младостта", привлечени от субсидията от 5000 лева, осигуреното жилище и единственото условие – да живеят и да работят в региона поне 10 г.
Местните обаче започват да роптаят, че новодошлите получават всичко наготово, и започват да се изселват към Бургас.

През 1989 г. се слага край на "Република на младостта" и днес регионът е един от най-изостаналите и обезлюдените.