Коментари - Депутат: Да дадем земя на българи, ако се завърнат от чужбина | dnes.dir.bg
назад

Депутат: Да дадем земя на българи, ако се завърнат от чужбина

Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов предлага българи от чужбина да бъдат оземлявани, ако се завърнат в България.

Обратно в новината

Коментари - Депутат: Да дадем земя на българи, ако се завърнат от чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искам да се изтрелям в теб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Комунягите пак търсят схема да приберат държавни имоти без да плащат. Шумкаринът не заспива без схема за кражба, каквото и да работи обсебването на чуждото му е основна мисъл и приход. Предишният път по схеми със заменки вътриха обществото със 8 милиарда лева.

Тея един калъп ги е правел оня обясняваше че много се търси агнешко . Тоя ще раздава земя да садим джоджен , само дето всички тези умници развъждат единствено торни червеи .

Плевнелиев произвежда евреите в български граждани на конвейр. За миналата година са над 380. А тази, до тук са над 400. И идват тези нови българи в България. И като по поръчка, тука се приема закон, да се раздава земя на пристигналите българи. А местните българи патки пасат, да не сме второ качество.

Другарите произвеждат ежеминутно простотии и идиотщини. Хак им е на всички, които на избори се скатават, понеже, видите ли, всички били еднакви! На ви сега прости селски парчета в действие!!! Свиквайте, защото чугунените глави са се гепили за властта, и нямат намерение да я пускат в следващите четири години! А ако дотогава още мърдате, пак гласувайте за гейове, бейове и джуджета.

.. и пак големи и кухи фрази и напъни да се поизтупа от праха и мухъла соц/комунизъма..."имало и положителни неща"...кажи му комунист и повече не го обиждай...Страхиле, по много положителнната програма от 70 -те години за заселване на млади семества в Странджа-Сакар, дай справка колко млади семейства се заселиха и от тях колко продължават да живеят там, където са ги "заселили"... то ако с комунистически "програми" се оправяше икономика и демография, България щеше да е райска градина и на първо място в света по брутен продукт, ама не би...

Всичко си зависи от законите. Ако има закон, според който ако ти влезе крадец в имота, имаш право да го задържиш/гръмнеш, работата ще е друга. Като ми влезе римлянинът в двора да бере черешите, вадя пушката и на земята. После се задържа, по бързото производство, слага му се една GPS гривна и ако излезе извън определения периметър, алармата свири и кучетата отиват на обяд. На римлянина му се връчва една лопата и мотика и да почва да работи на имота ми 6 месеца. Хем да му дойде акълът, хем да се научи на нещо зорлем. Въпрос на желание.

Не искаме земя.Дай ни хляб и зрелища.

Няма човек на който цървулите се пълнят с пръст да е забогатял.. А на тази земя охлюви ще гледат ????? Ще оставят питомното и ще дойдат да ровят земята,да се греят на кюмюр..... с две думи майна.та ти.

този страхил е гомем селски труженик, но какво да очкаш от шумкар. страхиле дай пари в брой на тези който се върнат от чужбина , стига давате помощи на ромите който не плащат и един лев данък

Селата са обезлюдени, защото хората вече не искат да копат. Всеки иска в град да живее и чанта да носи. Този ако иска може да даде пример, да напусне парламента и да ходи на село да копа.

На кого ще дадеш земя,бе?!На циганите,да се върнат от Европа ли?!И двете ми деца са в чужбина и ако ще по 100 дк да им дадеш,няма да се върнат!Дай им жилища,работа,спокойствие,детски градини и тогава ще се върнат!

Това предложение го направих първо аз в един сутрешен блок на телевизия Алфа. Освен това предложиш да има субсидии само до 1000 дек. земя и тя да бъде нарастваща обратно пропорционално на количеството обработваема площ. Освен това предложих и да има данък за пустеещата общинска и частна земя, за да се раздвижи пазара и земята да отиде у хората които имат намерение да я обработват. От Атака не ме чуха. Търсил съм координатора за моя район Илиян Тодоров много пъти по телефона за да разговаряме, но досега съм получавал само лъжливи обещания а в последно време не вдигат и телефона. Аз съм бивш имигрант който се опитва да се захване със земеделие в България и непрекъснато се натъквам на абсурди. Имам и много други предложение които могат да бъдат полезни както за земеделието така и за други сфери на икономиката. Особено за завръщането на българите които са извън България, някои, от които са в тежко състояние и безизходица. К.Ников които се интересува да установи контакт с мен. Имам страница която не е активна като съдържание но чрез регистрация могат да се установи контакт с мен. Страницата е дебати точка инфо.

Луд!Кой ще се завърне бе луд?Само като види тебе и ще побегне обратно.На 64г. съм и вече няма накъде ,затова съм тук ,за да се ужасявам всеки ден от вас т.н. ДЕПУТАТИ.

твурде кусно е,хората няма да се вурнат да работятя земя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българите в България да не са второ качество. Защо не давате земя на тях. Бившия министър Найденов, беше решил да даде на Израел 90 000 ха да си я ползвали. От държавния фонд. Този действа по същия начин. Държавата да се погрижи за гражданите си в България. А Странджа и Сакар само показват класата и нивото на Живков, щом като удачно е бил решил такъв проблем. По онова време, празна земя трудно се намираше. всичко се обработваше, както сега правят в Гърция. Селското стопанство беше насочено унищожено.

Бай Тошо имал класа и ниво???!!!ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА, ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ ПРАЗНИ!!!

От няколко години се чудех защо толкова много фирми /включително и приближени на БСП/ изкупуват земите на българите, и чак сега ми стана ясно колко човеколюбива идея са имали! ;-)

Предлагам за бъдещите депутати да се въведе IQ-тест! Направо ме е гнус вече да ме управляват разни учили-недоучили, дето нито правопис, нито правоговор знаят, да не говорим за по-сложни работи...

Плюс други тестове. Така като гледам, тестовете за 7 клас ще им дойдат в повече, но например - тестовете за оценяване от 4 клас могат да се използват за проверка на общата депутатска годност.

Така и не разбрате, че тези в парламента са резултат от IQ теста на народа. Какъвто народа си е избрало да го управлява това ще е. Който не му изнася - терминал две на летището и така. Аз направих своя избор - живота е твърде кратък и твърде хубав, за да се пропилява в така измислена държава. Айде със здраве!

Не само ти, аз също - IQ-то ми е високо :) Но по темата - колко земя и при какви условия трябва да се "даде", че някой да се върне??? И къде да е тази земя? Нали всички мутроземеделци са завзели де що има плодородни ниви, та перспективата е или Странджа, или Брезнишко, или кой знае къде. Не бих имал нищо против да живеят по тези места, но като ми "дадат" земята ще трябва къща, инфраструктура, машини, а и чат-пат здравеопазване.

И в края на краищата ЗАЩО да се връщам? Заради земята ли? Не можеше ли да заяви, че ще преборят мафията, за да стане страната отново привлекателна? Тогава няма да има нужда да обявяват такива безумни инициативи, хората сами ще се върнат!!!

Секс с кобур - гот ли е?

ЛУДИЯТМАКС браво !

ами на всеки депутат да дадат тази земя и те да се заселят там да ги видим какво ще правят в обезлюдено село и как ще си гледат децата

Малоумник, дай ми земя на мен, за да ОСТАНА в България!

19, като станеш на 30 ще съжаляваш, че си останал .... дори и да си оземлен ...

Нищо ново под слънцето..вижте от куде е получил командата нашият Страхилчо. Явно при комунягите едно си баба знае и едно си бае и си получава командите от Москва..тежко ни ако тия олигофрени останат още дълго на власт.... link

И какво ще я правят тази земя господин депутат?Ще гледат домати и после някой като вас ще им ги изкупува за 10 стотинки килограма ли?

защо тъпако, не предложиш зема на българите в българия, а предлагаш земя на българите в чужбина!

гусин дупетат социалист (комунист), аз имам по-добра идея. вместо да заточавате българи от чужбина в странджа и сакар, я по-добре вие и себеподобните ви от правителството и парламента да се заселите там. така хем и вие ще се завърнете към корените си, хем ще освободите места за по-образовани, по-културни и по-напредничави българи, които са се научили в чужбина да уважават истинския труд и законност, и сами да се оправят с истински труд. но не такива като вашия министър данов, който е мамил френската система, и се е правил на безработен във франция, за да получи помощи за безработни в размер на 15000 евро, докато си карал кефа в бг и работи за комунистически фирми. арогантните комунисти хулят българите в чужбина, че почвали работа като миячи, чистачи и пр. но по-добре честни чистачи и миячи да управляват държавата, отколкото алчни и арогантни паразити-демагози, каквито сте вие комунистите от бсп, от правителството, от парламента, от фирмите, от администрацията и от мафията

Неуважаемо депутатче, защо ти не отидеш да сееш земята в слабо развитите райони на страната, а си се прикотвил на топличко в народното събрание. Дайте личен пример как се преуспява със земеделие, а не ни учете как да живеем.

аз да за банатски и босилевградски българи даже трябва да е държавна политика

Др. Комунис депутат ангелов си въобразява,че хората ядат доматите с колите.

И ти си стой там, нали ще върнат римляните - ще има с кой да споделяш...

..."Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов предлага българи от чужбина да бъдат оземлявани, ако се завърнат в България. ... Тази партия(БКП/БСП) е наистина сбирщина от мафиоти и престъпници!!! Само преди двайсетина години НЕ върнаха земята на собствениците.... защото трябвало да има земя за всички(имаше ограничение от 300 декара)!!! После след като "създадоха" подходящи условия взеха земята на бившите собственици, като голяма част е на хора избити от "народната комунистическа" власт, а след това с нови "законови" мерки успяха да вземат и голяма част от държавна, общинска и църковна земя! Смяна на вид собственост, заменки... и СЕГА ТЕЗИ БАНДИТИ ГОВОРЯТ ДА СЕ ВЪРНЕМ ОТ ЧУЖБИНА?! За Какво?! Щом българите в България им харесва как живеят... нека тогава продължават нещата така както са... И АЗ МИСЛЯ ТАКА - ВСЕКИ ДА ЖИВЕЕ КАКТО МУ ХАРЕСВА...

аз мога да се варна,но при едно условие,срещу 1но хотелче от 50 стаи в созопол, хммм пак трябва да си помисля парите или спокоъствеето,абе я по добре кадето сам си :)

И какво ще стане като им дадеш земя? С какво ще я обработват? Каква продукция ще произвеждат и на кой пазар ще я реализират? Първо създайте условия за реализация на тези който сега живеят по селата и едва свързват двата края. Когато условията за живот и работа на село и в земеделието станат не само приемливи, а сравними с тези от останалите сфери на социалния и икономически живот, тогава хората, в това число и Вие, сами ще се завърнат по родните си места и живеещите извън родината ни ще имат могъщ стимул да живеят в нея. Всичко останало е празни приказки, политически пързалки и прах в очите

Човекът от снимката определено има вид на такъв с психосоматични проблеми. Тоя да не иска да каже, че сме напуснали България, защото някой в Европа ми е предложил безплатно земя?!? Или къща? А може би кола? Ало, комунистите, хората напускат БГ по една основна причина - в България НЯМА РЕД И ЗАКОНОСТ! Няма нормален съд, прокуратура, полиция, законотворци. Няма уважение към образования и работещ човек. Но има култ към чалгата и откровената простащина. В тия раойни и пътища няма бе! Ако не ви е ясно - вижте как се решеват такива проблеми в нормални държави - първо общините трябва да получават поне половината от събираните преки данъци (ДОД, печалба, данък собственост, данък обитаване...). Общините трябва да могат да се пазарят с компаниите за намаляване на данъка за определен период, за да могат да привлекат инвеститори. За целта държавата трябва да помогне, като изгради адекватна инфраструктура - пътища, комуникации, енергоснабдяване. Всеки производител търси такива райони, защото данъците са по-ниски, работната ръка е по-евтина и знаят, че могат да разчитат на това в предвидимо бъдеще. Раздаването на земи обрича България на дребно селско стопанско с ниска добавена стойност в тези райони. Т.е. същата мизерия като сега. Абе от плиткоумни комунисти какво да очакваме?!

Е тва е далавера бяга манго у Францията връщат го от там с 200 евро в джеба и тука комундетата като завърнал се от чужбина му харизват 2 декара гора да могат да ги нарежат, после на манго и една енергиина помощ да не му е студено зиме ЕВАЛАААА На Галевите ако се върнат колко хиляди декара да им дадем???

да не продаваме земя на чужденци.

Напишете в YouTube: A.D. Frazier: "State Government's Role in Economic Development The Elephant in the Room" и гледайте от какво се стимулира бизнесът и какво го интересува. Това е разбиране не икономическата ситуация, а някакви комунист-мангали да раздават земя.

Ето това е истинска политика , за преодоляване на проблема с Обезлюдяването , и даване поминък на бедни и бездейни хора ! Браво ! ГЕРБ за 4 години не предложиха и половин подобна политика !

Стара идея е на Божидар Димитров , на т.нар. бесарабски Българи и др. Българи да се призоват да се върнат в България и да заселят точно такива изоставени райони!

Абе този комунизъм кога най-накрая ще изчезне от мозъците на политиците? Първо голяма част от живеещите извън България са отрочета на бивши комсомолци. На тези хора веднъж им бяха дадени едни пари - милиони кеш или под формата на заводи, които те си харчат извън страната. И сега на същите тези хора пак да им бъдат дадени едни пари, но под формата на земя. Или ще даваме земя на циганите които ще се върнат от Франция? Аре нема нужда.

popov

Лозето не ще молитва, а мотика!!! Чадо чортово, грабвай мотиката и хайде в Странджа-Сакар да вършиш нещо, с което по-малка пакост за България ще сториш!

Че нали заради твоите Червени Боклуци хората масово емигрират!!! Махнете се от парламента и властта, и постепенно ще започнат да се заврьщат бьлгарите зад граница......

Абе този депутат не е ли на Евророма? Само циганин-социалист може да роди такава тъпотия!

Кико

Пълна глупост:)И сега има много хора в България, които има земя,но не я обработват, т.к. мафията не им позволява да печелят от труда си. Внася се некачествена стока и се подбиват цените за производителите и се надуват за крайния потребител. Кой наивник ще си дойде при такива условия. Другият проблем, е че не бедни селяни са заминали за чужбина, а повечето са професионалисти в други области, те какво ще правят с дадената им земя?

Поредното рядко и миризливо умствено изпражнение от комунягите.

Този депутат на колко години е? Аз заминах от София с више образование работейки в държавна болница а той иска да се връщам в Странджа Сакар да разоравам целината. Като си помисля, че тоя смешник е български депутат и тройно неговата заплата да ми дадат пак няма да се върна.

Що не хванеш 100-200 мангауа , и вървете да копате . В България има толкова много мангауи , защо не ги използвате за работна сила. Мангауа е здрав , жилав , има гъвкав кръст , няма да хване дископатия от копане !!!

тоже !

Освен ограничаване върху собствеността на замята, трябва да се работи и в посока на допускане на производителите директно до пазарите. Така ще са невъзможни сътресения на пазара на основните хранителни стоки. Спомнете си как миналата година скочи цената на яйцата. Скочи, защото има няколко огромни производители /олигарси/ които могат да диктуват пазара. Ако лелките от селата имаха директен достъп до пазарите в градовете, те ще донесат кошниците с яйца. Това е само пример! Същото важи и за останалите основни хранителни продукти, но първото и най-важно условие е да има кой да ги произведе, но не огромни ферми, а малки и средни ферми. Разбирайте средна класа. За целта тези хора трябва да имат земя, машини и достъп до пазарите. Така произвеждайки зеленчуци, месо ... и каквото се сетите още, тези хора могат да продават продукцията си по пазарите и големите вериги магазини и/или големите производители няма как да диктуват цените. В Англия например освен големите вериги магазини има и безброй малки магазинчета, обикновено са на индийци или турци. Те предлагат допълнителен асортимент от стоки на различни цени. Освен това има и т.нар. Фермерски пазари. Тези пазари са обикновено събота и неделя. Така предлагането е огромно и няма как някой да диктува цените на храните.

осигурете нормален живот на все още заселените места в България....и всичко ще се оправи