Тествани са всички служители на екоминистерството за COVID-19, след като хигиенистка е дала положителна проба за коронавирус. Паника засега няма. Това каза пред Нова тв министър Емил Димитров.

"Жената е била на работа в четвъртък и петък. Събота и неделя е имала влошаване на състоянието. Тя идва рано в сградата и няма контакт с много хора. Основно е комуникирала с колежките си и охраната. Вчера бяхме уведомени за случая и преминахме към аварийния план за работа. План "Б" е да се използва подземно министерство, което е с отделен вход", обясни Димитров.

"Днес се очакват резултатите от тестовете. Нормално е хората да се притесняват, всеки има деца жена, родители, но тази служителка не е дошла нарочно да ни зарази. Случва се", каза той.

В министерството е създадена организация за дезинфекция и гарантиране на нормалната работа. "Тестван съм и аз, като аз не отсъствам и съм постоянно в министерството. Извършена е още през уикенда и пълна дезинфекция, каквато се прави всяка събота и неделя от началото на извънредното положение", разкри той.

"От 19 март е издадена заповед да се работи на екипи в МОСВ. Служителите се редуват в присъствената работа. Отделно имаме готовност при карантина, министерството да не затваря, а да работи на пълни обороти - в резервното министерство под земята, което е изцяло подготвено и оборудвано. То има два отделни входа и градинка за почивка. Има изключително добър интернет, видео връзка с целия свят", добави той.