Велчев е категоричен обаче, че този разговор не е записан със специални разузнавателни средства, предаде БТА.

Миналата седмица в. "Преса" публикува стенограма на разговор между  неизвестен човек и Павлов, в който той заявява, че очаква вътрешният министър Цветан Цветанов да въздейства на следовател и прокурор да прекратят разследването срещу него.
В последствие прокуратурата повдигна на медийния магнат обвинения за пране на пари, документна измама и използване на документ с невярно съдържание пред Търговския регистър. Съдружникът му Огнян Донев беше обвинен само в пране на пари.

Борис Велчев изрази притеснението си от "този начин на говорене за прокуратурата". Той не вижда "кой би могъл да поеме подобни обещания, иначе отговорност за думите си г-н Павлов трябва да носи сам", цитира го "Фокус".
Велчев заяви, че се е запознал със записа и според него в него има много притеснителни неща.
 
"Разговори с Петьо Петров не съм водил от години. А всеки, който си мисли, че по подобен начин могат да се решават дела се е объркал", заяви Борис Велчев в коментар на това, че неговото име е споменато в записа. Там Павлов твърди, че главният прокурор е говорил със следователя Петьо Петров.
Тайминга на отделните събития се прави от друг режисьор, добави главният прокурор, коментирайки последователността на събитията.

По повод твърденията на Любомир Павлов, че на прокурора по делото Момчил Георгиев са били платени 1 млн. лева, за да не повдигне обвинение, Велчев заяви, че е много удобно да се хвърлят така подозрения, но е много по-трудно да се подаде сигнал в прокуратурата.
"Ако някой има нещо да казва за прокурори, които са взели пари, да има смелост да го направи писмено. Няма да се проверява атаката срещу прокурор, защото е много удобно да се появиш в медиите, да наклеветиш един човек, а много по-трудно, ако то не се окаже вярно, да носиш наказателна отговорност за набедяване", призова Велчев.

На въпрос дали ще бъде търсена отговорност на Любомир Павлов, главният прокурор отговори: „Не бързайте". Нямаме особен успех с подобни записи, наистина, но в този случай се надявам самият Павлов да се сети кой може да запише подобен разговор с него, добави главният прокурор.
Държавното обвинение ще проверява дали няма и други записи.

Вчера от прокуратурата заявиха, че предстои дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в медийната група да бъдат запорирани. Няма да бъдат пипани обаче сметките на вестниците и другите издания от пресгрупата, които ще могат да продължат да работят.