Старши комисар Мирослав Данаилов отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов, когото МВР издирва във връзка с арестите на "митническото" ОПГ. Изказването му дойде след думите на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че служител в СДВР, известен като Миро Тигъра, има контакти с хора, близки до Паскал.

"Познавам Паскал - лице, което не е от оперативно интересните и рожденото име му е такова. Оперативно интересно лице с прякор Паскал и рождено име Никола и още прякори "Вуйчото'' и други - не ми е известно. Изключвам каквато и да е възможност с това лице с прякор Паскал да сме били по едно и също време на едно и също място или пък да сме общували по какъвто и да е начин - през хора, комуникатори - на каквато и да е тема", коментира старши комисар Мирослав Данаилов, зам.-директор на СДВР, цитиран от БНТ.

Относно ползвания от Демерджиев прякор "Миро Тигъра", зам.-директорът на СДВР заяви: "Мога да го приема, че става въпрос за мен. Даже съм убеден."

Старши комисар Мирослав Данаилов заяви, че няма да търси правата си по съдебен ред.

След думите на Демерджиев в "Денят започва", че новият главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев е експерт по трафик на нелегални мигранти и наркоразпространение, от МВР изпратиха позиция, която гласи: "Думите на г-н Демерджиев по адрес на главен комисар Димитър Кангалджиев са неистини, нещо повече - лъжи, изречени в национален ефир."