22-годишният Исмаил Бесоолу е шофьорът, който загина при сблъсък с каруца без свеотлоотразители на Подбалканския път, съобщи казанлъшкият сайт "Прес Тв".

Младежът е племенник на известния бизнесмен и дългогодишен общински съветник от ДПС в Павел Баня Иса Бесоолу.

Тежката катастрофа стана около 22.25 часа на 16 юли при разклона за село Търничени. Исмаил Бесоолу е управлявал лек автомобил БМВ, когато застига и блъска отзад движеща се в същата посока каруца, управлявана от 25-годишен мъж. След удара колата излиза от пътя, навлиза в двора на бензиностанция и се блъска последователно в метални пилони, осветително тяло, два паркирани автомобила и стоманобетонна ограда. 22-годишният Бесоолу загина на място. 

Каруцарят, жител на село Горно Черковище, се отървал само със синини и натъртвания, а при теста с дрегер станало ясно, че е седнал на капрата с 2,07 промила алкохол в издишания въздух.

46-годишният Иса Бесоолу е собственик на няколко фирми, които се занимават с дърводобив и транспорт, както и на верига бензиностанции. През юли 2012 г. той бе осъден условно с 3-годишен изпитателен срок по обвинение в предлагане на подкуп и длъжностни престъпления. Въпреки присъдата обаче Иса Бесоолу продължи да бъде съветник в местния парламент, тъй като Общинската избирателна комисия в Павел баня прекрати правомощията му едва през февруари 2015 г., а местният политик обжалва решението, което бе отменено от Административния съд в Стара Загора.