Вчера МВР разпространи фоторобот на предполагаемия съучастник, както и снимка на фалшива шофьорска книжка, която е била използвана от него. Свидетелството на управление на автомобил е от щата Мичиган, САЩ и е на мъж с името Ралф Уилям Рико, роден на 19 юни 1987 г., който е висок 178 см.

Представящият се за Ралф Рико е бил заснет и от камера на фирма за автомобили под наем. За момента от полицията не уточняват в кои градове и колко време е пребивавал помагачът на камикадзето от Сарафово.

Източници, близки до разследването, обаче бяха категорични, че вторият човек, за когото МВР смята, че има общо с атентата, е заснет от камери два пъти да влиза и излиза от Варна с лек автомобил. За момента не е ясно дали камерите, заснели представящия се за Ралф Рико, са от видеонаблюдението в морския град, или са били разположени по офис сгради, покрай които той е преминал с колата си. 

Според данните на БНР по всички контролно-пропускателни пунктове в страната се извършват проверки – откъде са влезли в България двамата атентатори. Проверяват се и записите от камери по границата – дали участниците в атентата са заснети на влизане.

В сряда вътрешният министър Цветан Цветанов бе категоричен, че няма допусната грешка при изработването на фоторобота на атентатора от летище Сарафово, който бе публикуван от МВР на 1 август. Според снимката терористът е млад мъж на около 30-35 години, с бяло лице и кестенява коса.
Намерената у него фалшива шофьорска книжка на мъж с име Жак Филип Мартен с рождена дата 5 декември 1987 г. също е от американския щат Мичиган.

Тази сутрин пък Цветанов заяви, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас.