Инцидентът е станал около 16,30 ч. в петък пред 5-о Основно училище "Христо Ботев" и Спортното училище в квартал "Могилата" в Кюстендил.

По това време ученици от двете училища изчаквали училищните автобуси, за да се приберат по домовете си в селата от община Кюстендил.

Подразнен от децата наблизо до дома му той отправил закани към тях.

Учителката по география от Спортното училище, която в петък била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го призовала да не се занимава с децата. След това мъжът я ударил два пъти в лицето, при което е счупил очилата й. Учителката е в стрес и е в болнични за 1 седмица.

Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище, го спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.

По информация на Дарик той имал лошо отношение към децата от ромски произход. В този момент обаче не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време.

60-годишният мъж живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда. Той е  бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато пък влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.

По неофициална информация той може да се окаже със здравословни проблеми.

Миналата седмица Районният съд в град Нови пазар наложи условна присъда на майка на ученичка от Никола Козлево за обиди на учителка в клас.

Предходния месец пък Районен съд-Разград постанови 3300 лв. обезщетение за учителка, шамаросана от майка на дете в училището. Преди това майката получи условна присъда от 1 година със срок на отлагане 3 години за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство след постигнато споразумение с прокуратурата.