56-годишният Койчо Колев, който бе застрелян до местно училище в сряда сутринта, е бил ключов свидетел по дело срещу убиеца си. След кървавата разправа полицията обяви за издирване 30-годишния Стоян Стоянов, като предупреди, че той е въоръжен и опасен.

Минути преди 17 часа в полицията е получен сигнал от случаен гражданин. Трупът на издирвания убиец е открит на 2 км южно от Стара Загора, съобщиха от МВР. Стоянов е бил с огнестрелна рана в главата, до него е открит пистолет. При огледа е установено, че става дума за самоубийство.

В района на земеделската земя не бяха допуснати журналисти, предаде "24 часа".

Стоянов има две споразумения по дела, водени от Районния съд в Стара Загора, съобщи местният сайт STZnews.bg. Едното е за закана за убийство срещу старозагорката Стефка Тодорова, а другото е за притежание на наркотици. По първото присъдата му е била година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок, а по второто е осъден на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Убитият дърводелец е бил свидетел по първото дело. Най-вероятно убийството е било акт на отмъщение.

Стоян живеел на улица „Радост” в Стара Загора, но съседите не са го виждали от няколко дни. От МВР обявиха по-рано, че той лесно избухвал и реагирал често пъти неадекватно.

Койчо Колев пък се ползвал с много добро име в родното си село Маджерито, сподели кметицата Грозданка Димова. По думите й мъжът гледал до последно родителите си инвалиди. След смъртта им стегнал наследствената си къща и направил голяма ябълкова градина. Димова е категорична, че семейството на Колев било за пример. Дърводелецът има 23-годишен син, който е ММА-боец.

При аутопсията е установено, че смъртта на Колев е настъпила от огнестрелна рана в главата. По тялото имало и други наранявания от куршуми, които обаче не са били животозастрашаващи. Най-вероятно е стреляно с преправен на боен газов пистолет с неустановена марка.

В четвъртък екип психолози от РЗИ и Регионалния инспекторат по образование ще проведат разговори с учениците от спортното училище, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Към момента данните сочат, че няма ученици, които да са станали очевидци на убийството, но има деца, които са видели тялото на простреляния. Целта на антикризисната интервенция е да се подобри психологическият климат в училището и да се окаже специализирана психологическа подкрепа на нуждаещите се, допълват от здравното ведомство.