Три нови бронирани леки автомобили от висок клас вече са част от състава на Националната служба за охрана, съобщиха от пресцентъра на НСО. Те преимуществено ще бъдат ползвани за президента, премиера и председателя на НС, макар и не само.

От службата уточняват, че придобитите от НСО автомобили, както и всички други оперативни активи на службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а ще се експлоатират по целесъобразност.

Все пак се отбелязва, че с новите автомобили преимуществено ще бъдат осъществявани законовите функции на НСО по осигуряване на чуждестранни официални лица на посещение у нас, както и на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за националната служба за охрана (президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя).

Трите лимузини са били осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Миналата седмица НСО обяви, че се приемат документи за 34 свободни позиции за сержантски длъжности - 20 охранители, 10 шофьори, трима автомонтьори и един сътрудник по поддръжка на машини и инструменти.

До 7 март се приемат документи на кандидати за сержанти в НСО за три свободни длъжности "младши сътрудник - автомонтьор".

Това е ден след очакваната на 6 март ротация, след която името на новия премиер се очаква да е Мария Габриел. 

Снимка: Национална служба за охрана

Снимка: Национална служба за охрана