Задръстване има на ул. "Цар Симеон", ул. "Св. Св. Кирил и Методий", бул. "Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра, предаде БГНЕС.

От вчера е затворено северното пътно платно на бул. "Сливница", като се забранява влизането на превозни средства по него от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев".
Движението на превозни средства се организира двупосочно в южното пътно платно на бул. "Сливница".

Вижте как започна реконструкцията на Лъвов мост>>

Включване на движението в южното пътно платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено е преминаване през площад "Лъвов мост" напречно на бул. "Сливница".

Крайният вариант на проекта за реконструкция на Лъвов мост предвижда кръстовище на две нива, кръгово движение на нивото на бул. "Мария Луиза" с две платна, а не с три, движение по бул. "Сливница" без светофари, което е отдолу, и възстановяването на историческия вид на Лъвов мост, по който ще преминават само пешеходци, велосипедисти и трамваи.

С изграждането на кръстовището 32 000 автомобила ще преминават в директното направление по "Сливница" и около 28 000 - през кръговото кръстовище.

Цялостната реконструкция на Лъвов мост ще струва 22 млн. лв. Срокът за изпълнението му е месец октомври.