Екопавилион отваря врати тази неделя, на 6 юни 2021 г. от 12:00 до 18:00 часа в Южния парк. Инициативата е на Столичната община и е посветена на Европейската зелена седмица. Събитието ще се състои на главната алея срещу паметника с птиците.

Намерението на организаторите е да се проведе открит разговор за опазване чистотата на въздуха, за насърчаване на разделното събиране на отпадъците, за безплатна замяна на стари отоплителни уреди с нови и за програмите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.

Експерти на общината ще дават подробна информация и ще съдействат за попълване на документи за кандидатстване по актуалните програми на Столична община.

На място столичани ще могат да донесат текстилен отпадък или ненужните от дома си стари, малки електроуреди и ще си тръгнат с поощрителна награда.

Общинско предприятие "Екоравновесие" ще доведе и някои от своите любимци. Всеки желаещ ще може да ги разходи, прегърне, и да се снима с кучетата от приюта, и... разбира се, да заяви желанието си да осинови куче.

За най-малките природозащитници ще се грижи аниматор, който да им обясни колко важни са хранителните навици.