"Обадих се да й се извиня, че некоректно съм поднесъл данните, че е летяла с Авиоотряд 28. Подведен бях, така че съм се извинил", каза Московски пред БГНЕС, но не пожела да уточни от кого е бил подведен.

Той се отказва и от твърдението си, че българската държава е платила за  журналистическа работа на Йончева в Сомалия.

Йончева приела извинението.

Тя вече опроверга Московски, че заедно с оператора си са били летели с правителствения самолет, а с холандската авиокомпания KLM по линията София - Амстердам - Найроби - Джибути и до Босасо, Сомалия, с местна авиокомпания - DAALLO AIRLINES.
Целта на пътуването била да снимат документален филм за сомалийските пирати след отвличането на кораба "Маласпина Касъл" с български моряци на борда.

"Не сме "ходили да разговаряме с партизани и бунтовници", както твърди господин Московски, защото такива там няма. Нашият телевизионен екип не е бил отвличан, поради което никой не е трябвало да плаща откуп", написа в профила си във Facebook Йончева.

Тя добави, че информацията на Московски, че България е платила милиони за "престоя" в Сомалия е нелепа и ако не се извини публично, ще го съди.

"Ако страната ни действително е платила милиони, които, ако е истина, трябва да са били за откуп, ексминистърът не изнася ли държавна тайна?", попита журналистката.