Нищо не можем да коментираме сега. Да видим какво ще каже съдът. Не се чувствам виновен. Надявам се, че това цялото нещо ще покаже, че съм натопен. Ще дам изявление, когато всичко мине, защото се пишат пълни глупости. Това каза пред Нова тв Кристиян Бойков на излизане от офиса на фирмата, в която работи. Той дошъл днес на работа, защото имал да довършва проекти, които е захванал.

Кадър: Нова тв

Припомняме, че в четвъртък той беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "подписка". Тя бе определена от Софийската градска прокуратура, два дни след задържането му.Кристиян Бойков беше задържан, заради кражбата на данни от НАП.

От ГДБОП обявиха, че от дома му и от офиса на фирмата, в която работи, са иззети компютри.      

Ето и целия разговор:

- Признаваш ли вината за това, в което те обвиняват?
- Не. На този етап за жалост нищо не можем да коментираме.

- Как си обясняваш, че се насочиха към теб разследващите?
- Ами интересни факти, но нека видим какво ще каже съдът. Интересни факти, които са малко, как да кажа... не бих използвал думата "тъпи", но нещо такова. Единственото обвинение, което видях са буквално едни четири реда, в които пише, че от някаква дата, аз съм бил извършил нещо. Нищо повече.

- Твое потребителско име се твърди, че има?
- Това е едно потребителско име, което може да бъде всякакво. Но на този етап, нека не коментираме, моля ви се.

- Ти не се чувстваш виновен и си спокоен?
- Напълно. Иначе нямаше да говоря с вас. Надявам се да излезе така, че това цялото нещо е натопено, защото наистина е така.

- Адвокатите подозират, че е удар от конкурентна фирма.

- Няма да коментирам повече. Реално сега се пишат какви ли не глупости по медиите. Бил съм богат. Пуша цигари за 5 лв. и се движа с градски транспорт и ям дюнери от лавката.