Служебният кабинет назначи нови областни управители на Варна, Добрич, Силистра и София. С тях всички областни управители вече са сменени. Тези области бяха управлявани от временно изпълняващи длъжността. Двама от четиримата са с минало в МВР и службите. Служебният премиер Стефан Янев каза, че тяхната задача ще е да гарантират провеждане на честни избори.

За областен управител на област Силистра е назначена Ели Тодорова. Притежава висше юридическо образование от СУ "Св. Климент Охридски". Била е два мандата председател на Адвокатска колегия - Силистра. В периода 2003 г. - 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет -Силистра.

Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД "Национална сигурност" - Добрич от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.- председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Дълги години е работил в системата на МВР, като от 2015 г. до 2017 г. е служител в ГДБОП. През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.