От прокуратурата също така поискаха съдът да уважи в пълния размер предявените граждански искове на бащата на убитото момиче от 200 000 лева и 50 000 лева за нейния приятел, който стана свидетел на убийството и бе наранен с нож в ръката. Мотивът на прокуратурата да поиска това най-тежко наказание е предумисъл в извършването му, че то е извършено с особена жестокост, съобщи "Фокус".

Жестокото убийство беше извършено в нощта на 3 септември миналата година на паркинга пред хотел „Гларус” в Слънчев бряг.  Тогава 30-годишната Мария, която била управителка на бара в комплекса, се качвала в автомобила "Ауди Q7" на 18-годишния футболист от Несебър Симеон Куминков. 29-годишният Менашки я нападнал с нож и я убил на място, като ранил и приятеля й.
Близките на момичето твърдят, че мотивът за убийството е забележка, която Мария отправила към бившия полицай и приятелката му - 17-годишната манекенка Маргарита, че се дрогират в заведението.

С оглед на това, че съдебният процес се гледа по съкратената съдебна процедура поради факта, че обвиняемият е признал обвиненията, от прокуратурата пледираха доживотната присъда без право на замяна да бъде променена в по-лека – до живот. Такава бе позицията и на останалите обвинители по делото.

Защитата на Михаил Менашки от своя страна подробно разгледа фактите и доказателствата по делото, като адвокат Станко Кралев бе категоричен, че от доказателството не е видно убийството да е извършено предумишлено, т.е. е нямало предварителна подготовка и не е извършено с особена жестокост, т.е. садистично. Според адвоката на Менашки, обвиняемият не е тръгнал да убива Мария, а само да я бие и изпаднал в силен гняв и унижение, според първоначално направената психиатрична експертиза.

Адвокат Кралев поиска обвинението на Менашки да бъде преквалифицирано непредумишлено убийство. Присъдата на бившия полицай ще стане ясна във вторник.