Дежурни екипи ще наблюдават двата района през цялата нощ, уточнява Дарик радио.

Пожарът в Слънчев бряг бе овладян в рамките от 3 до 4 часа. Изгорели са около 500 дка смесена гора и храсти. Движението на автомобили е напълно нормализирано. След анализ на обстановката Областният кризисен щаб с председател заместник-областния управител Атанас Терзиев реши бедственото положение в общините Поморие и Несебър да бъде отменено.

Всички фронтове бяха потушени, включително и епицентърът на пожарите, съобщи Атанас Терзиев. Няма към момента все още яснота каква е причината за втория пожар- над Слънчев бряг. „Една от версиите е, че е възможно да е възникнал по невнимание, тъй като по първоначални данни е възникнал в дере, а наблизо все пак има движение на хора”, обясни заместник-областният управител на Бургас, цитиран от "Фокус".

На 16 август бушуващ пожар обхвана територия от 10 хиляди декара край селата Гюльовца, Горица и Козичино в общините Несебър и Поморие край Дюлински проход. В гасенето на огъня участваха противопожарни коли и огнеборци от 3 морски общини, доброволчески групи от местното население, хеликоптери. По-късно стана ясно, че незагасена цигара е станала причина за пожара. За деянието е задържан мъж от село Гюльовца. Той направи самопризнания, от които стана ясно, че пожарът започнал, след като изхвърлил незагасена цигара в сухи треви близо до новопостроена винарна в района на с. Горица.

Вторият пожар край "Слънчев бряг" избухна вчера в района на известното заведение "Ханска шатра". Огънят беше обхванал гората около ресторанта. Шест противопожарни екипа от Бургас, Поморие, Несебър и Обзор бяха на мястото и потушиха пожара.