Електронен фиш на стойност 800 лева ще бъде издаден на шофьор, преминал покрай мобилна камера край шуменското село Градище със 134 км/ час, при ограничение от 60 км/ час. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР след приключила 24- часова полицейска операция в областта.

Полицейски служители, работили в село Панайот Волов, са засекли с мобилна камера и водач, който е преминал през населеното място с превишение на скоростта с 54 км/час над максимално позволената за участъка 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство. На територията на Велики Преслав е установен водач, който е преминал в населено място с 97 км/ час. За превишението от 47 км/час ще му бъде издаден електронен фиш в размер на 700 лв. Служители на полицейското управление в Нови пазар ще издадат електронен фиш на същата стойност и на водач, който е преминал със 112 км/ час по пътен участък, на който ограничението на скоростта е било 50 км/ час. Още трима водачи са били засечени за 24 часа да шофират в населено място с превишение с над 50 км/ час от максимално допустимата скорост.

Общо 229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24- часовата операция, проведена на територията на ОД на МВР- Шумен. Операцията по линия на ТИСПОЛ за контрол на скоростта в областта ще продължи до 22 април, допълват от пресцентъра на полицията.