На 11 август Михайлов блъсна с автомобила си няколко деца, движещи се край шосето. 16-годишната Велислава Цанкова загина на място, връстникът ѝ Марино Цветанов почина по-късно в болница в София, а 15-годишната Петя Божкова беше настанена за лечение с тежки наранявания.

Вчера Окръжният съд в Ловеч пусна шофьора под домашен арест, тъй като изтече законовият двумесечен срок, в който той може да бъде задържан.

"Кой не би се чувствал виновен? Чувствам се виновен, няма как да не се чувствам виновен, просто бях на неправилното място в лошия момент”, каза в интервю за Нова телевизия Михайлов.

Младият мъж обаче категорично отрича да е карал с превишена скорост и да е участвал в гонка.

Не, не беше гонка, изключено да е било, нямаше превишени скорости. Даже съм шофирал под границата на нормалното. Самият спирачен път го показва. Това не са мои приоритети - да ходя да правя състезание. Един шофьор, който си е тръгнал ей така по пътя, без да има такива наклонности, трябва да търпи сега”, допълва Михайлов.

Попитан дали ще иска по-леко наказание, шофьорът отвърна, че решението е в ръцете на съда.

Аз вярвам в съдебната система и че има справедливост. Не можеш да тръгнеш по път и да караш нормално и да те въвлекат в такава беда, в такава беля”, допълни той.

Михайлов се обърна и към родителите на загиналите и изрази своите съболезнования:

Много съжалявам, макар че това едва ли ще облекчи мъката им”.

Само два дни, след като Филип Михайлов блъсна децата в Лесидрен, 10-годишната Габриела Горанова от Троян беше пометена от "Алфа Ромео" на улица в Ловеч. Момиченцето било на сватбата на сестра си, чиито роднини след инцидента опитаха да линчуват 20-годишния шофьор Благовест Нанков и обърнаха колата му.

След 72 ч. в ареста, младежът излезе на свобода, тъй като от Окръжната прокуратура в Ловеч обявиха, че няма да искат налагането на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Според обвинителите, нямало опасност Нанков да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът освободи от ареста шофьора, прегазил мъж на Витоша