Сигнал до полицията за изчезналото момиче бе подаден днес към 13.05 часа от треньорката й по джудо. Вечерта момичето е било открито край хотел "Плиска". Преди това свидетели са я видели плачеща в "Студентски град", а таксиметров шофьор казал пред полицията, че го е молила да я закара до Русе, съобщи bTV.

Отборът пристигнал от Русе за участие в състезание, което се е провеждало в „Студентски град” в София. По думите на треньорката по джудо - момичето е участвало в някои от етапите на състезанието, след което към 12.00 часа поискало разрешение да отиде да си купи нещо за ядене. Когато не се прибрало, го потърсили, видели, че на скамейката са дрехите, с които е пътувало, липсвало само горното яке.

Предприети били светкавични действия за установяването на местонахождението на непълнолетната – сформирани са няколко екипа от столичното Седмо РУП и СДВР, в издирването е включено и обучено за целта куче.

Момичето е открито в района на Първо РПУ близо до автогара „Изток”. В издирването на това момиче се включиха изключително много служители. Срещнахме пълно съдействие на таксиметровите шофьори, които се намираха в района на "Студентски град", и много сигнали бяха подадени от граждани. Благодарение на такъв сигнал, за момиче с подобно описание, което е забелязано в района, патрулът, който беше насочен натам и съответно другите екипи за блокиране на района - успяха да го намерят, каза старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Все още не са ясни причините за действието на момичето, което накара полицията да го обяви за издирване.

В момента момичето е в Първо РПУ. „Колегите от Детска педагогическа стая работят с него по отношение на изясняване на негови мотиви за това отклонение. Тя е в неадекватно състояние, с неадекватни реакции, но каква е причината за това поведение на момичето - все още е рано да се каже. Няма физически недобро състояние, няма наранявания по нея, няма следи от посегателства", посочи старши комисар Йорданов.

Полицията продължава работа по случая.