Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен. Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна. Това съобщи пред "24 часа" Плевнелиев, потърсен, за да коментира публикация на в. "България днес" за данъчната му декларация.

Според нея Плевнелиев  е оставил на новото си семейство имотите в селата Черноморец и Баня.

"Напротив, и те вече са собственост на синовете ми. Имал съм още като министър през 2009 г. 5 къщи - две в "София парк" (комплекса построен от него - б. р.), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци, - сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга. Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси.  Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм", обобщи Плевнелиев.

В момента той живее в двете съседни къщи в "София парк" - дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ -7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживотно.