Цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащи към нея територии започва от понеделник, 7 май. Стойността на проекта е 24 млн. лв., а изпълнителят е "Джи пи груп".

Старите трамвайни релси по емблечатичната улица ще бъдат извадени и заменени с нови. Канализацията, която е изграждана в началото на миналия век, също ще бъде сменена. Нови настилки от гранит и плочи, и ново осветление. След ремонта улица "Граф Игнатиев" ще бъде пешеходна, като по нея ще има само трамвайно движение.

В петък работници неуморно подготвяха площад "Славейков" за големия ремонт, видя фоторепортерът на Дир.бг. Премахнат беше и последния павилион от емблематичния книжен пазар на площада.

Снимка: Иван Григоров

От понеделник ще бъдат спрени изцяло трамваите, движещи се по улицата и ще бъде пусната заместваща автобусна линия. Движението на градския транспорт ще бъде пренасочено по ул. "Гурко". Трамвайна линия 18 ще бъде закрита докато тече реконструкцията, а линиите 10 и 12 ще бъдат обединени. Книжният пазар на пл. "Славейков" ще се запази, макар и в по-различен вид. Ще бъде закрит обаче зеленчуковият пазар, който се намира близо до църквата "Св. Седмочисленици".

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Иван Григоров

Снимка: Иван Григоров

Още снимки вижте тук >>