Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" до 9 юни ще има промени в движението в София, информираха от общината.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по южната половина от пътното платно на ул. "Алабин", в участъка от бул. "Витоша" до ул. "Граф Игнатиев". Движението ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. "Цар Калоян" към бул. "Витоша" в същия участък.

Няма да може да се минава по ул. "Граф Игнатиев" в участъка от ул. "Алабин" до пл. "Джузепе Гарибалди" и от ул. "Солунска" до ул. "Георги Раковски"; по ул. "Иван Денкоглу" в участъка от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Граф Игнатиев"; по ул. "Княз Александър I" в участъка от ул. "Стефан Караджа" до ул. "Граф Игнатиев" и по ул. "Солунска" в участъка от бул. "Витоша" до ул. "Христо Белчев" и от ул. "Христо Белчев" до ул. "Ангел Кънчев".

При изпълнение на строителните дейности ще се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50 м.

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по ул. "Иван Денкоглу" в участъка от ул. "Христо Белчев" до ул. "Цар Асен I", като посоката на движение е към ул. "Христо Белчев" и по ул. "Д-р Георги Вълкович" с посока на движение към ул. "Ангел Кънчев";

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" по ул. "Княз Александър I" от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Стефан Караджа"; по ул. "Солунска" от бул. "Витоша" до ул. "Ангел Кънчев"; по ул. "Иван Денкоглу" от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Граф Игнатиев"; по бул. "Александър Стамболийски" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Братя Миладинови" - две паркоместа отдясно в посока бул. "Витоша", в зоната на новата временна автобусна спирка.

От 4.30 часа в понеделник до 24.00 часа на 01.10.2018 г. се закрива движението на трамвайни линии 10,12 и 18 в участъка по ул. "Граф Игнатиев" в участъка от бул. "Витоша" до пл. "Журналист" за 12 и 18 и до Метростанция "Витоша" /кв. Хладилника/ за линия 10.

Временно се закриват двупосочни трамвайни спирки - "пл. Гарибалди", "пл. Славейков", "бул. Васил Левски", "УАСГ", "пл. Журналист" и "ул. Вишнева".

Маршрутите на трамвайна линия 10 и трамвайна линия 12 се обединяват като временна трамвайна линия 10 - От ж.к. Западен парк по маршрута си до бул. "Витоша", наляво по булеварда, по бул. "Княгиня Мария Луиза", през подлез "Надежда", бул. "Рожен", надясно по ул. "Илиянско шосе", по маршрута на трамвайна линия 12 до кв. Илиянци- двупосочно.

Трамвайна линия 18 се закрива.

Разкрива се временна автобусна линия А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. "Сребърна", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Джеймс Баучър", наляво по ул. "Свети Наум", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", по ул. "Алабин", надясно по бул. "Христо Ботев", надясно по бул. "Ал. Стамболийски", наляво през площад "Св. Неделя", надясно през пл. "Независимост", по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си до Зоопарка.

Автобусите от линия ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

Разкриват се и четири временни спирки - "Сатиричен театър" на ул. "Ген. Гурко" на 25 м след ул. "Г. С. Раковски" в посока Съдебна палата; "Съдебна палата" на ул. "Алабин" на 50 м след бул. "Витоша" в посока пл. "Македония", "пл. Възраждане" на бул. "Ал. Стамболийски" на 55 м след бул. "Христо Ботев" в посока пл. "Св. Неделя", пл. Св. Неделя" на бул. "Ал. Стамболийски" на 5 м преди бул. "Витоша" в посока площад "Св. Неделя" и спирка "ул. Ген. Гурко" за автобусни линии 84 и 184 и от маршрута на А-ТМ10.